Advocaten nemen persstilte in acht in zaak zoon ex-minister Samsoedien 

2Advocaten nemen pers stilte in zaak zoon ex-minister SamsoedienAdvocaten Irene Lalji en Murvin Dubois hebben aangegeven een persstilte in acht te zullen nemen in de zaak welke loopt tegen Riaaz K., de zoon van ex-minister Roline Samsoedien. Hij wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een 10-jarige. Gisteren is hij voorgeleid op het parket. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak doorverwezen naar de rechter-commissaris. De rechter-commissaris zal de rechtmatigheid van de aanhouding van deze verdachte toetsen. Op donderdag 18 april heeft de verdachte zich samen met zijn twee raadslieden zich aangemeld bij de politie van Jeugdzaken. 
Volgens de advocaten is de moeder van Riaaz op de dag van de aanhouding op geen enkel moment tekeergegaan. De informatie die Dagblad Suriname van zeer betrouwbare bron heeft, is naar zeggen van de advocaten onjuist. “Op die dag zijn wij bijna de hele dag op Jeugdzaken gebleven. De moeder kwam mee en zij is in de auto gebleven. Omdat het lang duurde, hebben wij haar gevraagd om de plaats te verlaten, aan welk verzoek zij voldeed.” Met betrekking tot de inhoud van de zaak wensten de advocaten geen details te verschaffen. “Wij hebben besloten om als het ware een persstilte in acht te nemen en niets over de inhoud bekend te maken, daar het onderzoek nog loopt”, aldus de advocaten.  “Deze zaak is nimmer door de advocaten in de media bekendgemaakt. De vader van het meisje heeft zijn dochter bloot gelegd in de gemeenschap over het vermeend feit”, merkte Lalji op.
In een eerder gesprek met Dagblad Suriname heeft de vader van het slachtoffer bevestigd dat deze verdachte de dader is. Hij gaf aan op donderdag 28 maart 2019 aangifte te hebben gedaan bij de politie in zijn ressort. Zijn dochter had hem in de vooravond van die dag verteld over hetgeen haar is overkomen. Riaaz kwam groente en fruit bij hen kopen. Op die bewuste dag heeft Riaaz vijf biljetten van SRD 5, 3 kwartjes en een dubbeltje aan het meisje gegeven. De vader heeft alles bevestigd en ook erbij gezegd dat hij geen enkele reden heeft om Riaaz onnodig te bezwaren. 
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: