Tekort 16 pa’s Hazard tot nu toe opgevangen

Het diensthoofd van Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) is op dinsdag 26 maart afgereisd naar Nickerie voor onderzoek rond de zaak van de mishandeling en de dood van de gedetineerde, Dion Griffith. Voorlichter Wendel Pinas zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de gap die is ontstaan door de aanhouding van de 16 pa’s tot nog toe goed wordt opgevangen door de collega’s. Tot zo ver kunnen de pa’s van Nickerie de werkdruk nog aan. Pinas benadrukt dat de bewaking en de veiligheid in de strafinrichting Hazard centraal staan. “We hebben ingespeeld op de situatie. Waar er twee mannen minder zijn, surveilleren momenteel twee tot drie mannen erbij. Het diensthoofd is speciaal naar Nickerie afgereisd om de ambtenaren te motiveren en hen de nodige ondersteuning te geven.”
Pinas zegt dat tot nu toe niemand buiten functie is gesteld. Er zijn 16 pa’s in verzekering gesteld in verband met het onderzoek. In dit stadium wilde Pinas niet ingaan op zaken die betrekking hebben op het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: