Kassierster Lucky Store veroordeeld

E.S., een kassierster bij Lucky Store, is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met aftrek en een proeftijd van een jaar. Als bijzondere voorwaarde werd aan haar opgelegd dat zij het verduisterd bedrag van SRD 1050 terug moet betalen. Indien zij in gebreke blijft, zal er een hechtenis volgen van 2 weken. Echter merkte kantonrechter Robert Praag op dat de 2 weken hechtenis de boete niet opheft. Zij moet dat bedrag terugbetalen. Zij is veroordeeld wegens verduistering.
Op de vorige zitting gaf officier van justitie Mirella Van Dijk aan dat het bedrijf een aangifte had gedaan van verduistering van een geldbedrag van SRD 77.445. Op de camerabeelden van 13 en 17 oktober is te zien dat het achtergehouden geld onder het toetsenbord geplaatst werd. Opvallend is dat de kassa niet klopte op de dagen wanneer deze verdachte dienst had. Op de dagen waarbij zij geen dienst had, zoals op 14 tot 16 oktober, klopte de kassa wel. Dit geldt ook voor de voorraden. Nadat de manager deze verschillen aan haar kenbaar maakte, tekende zij voor haar ontslag. De officier van justitie ging uit van de camerabeelden, en zei dat de verdachte biljetten van SRD 100 en 50 had weggenomen. Op het argument dat de verdachte eerder had aangedragen dat zij deze bedragen als tipgeld had meegekregen, reageerde Van Dijk dat over het algemeen er weinig tips werden gegeven en indien zulks wel het geval was dan waren de bedragen niet zo hoog.
De rechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde E.S. conform de eis. Zij moet de boete terugbetalen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: