Getuige herkent verdachte als rover

De getuige R.A. verklaarde woensdag op de rechtszitting dat de verdachte Faizel B. degene is geweest die hem heeft beroofd op 1 augustus 2018. Op die bewuste dag reed de getuige vanuit de Nieuw Weergevondenweg richting Latour. Bij een fastfood restaurant werd hij benaderd door een dame. Zij vroeg om een lift. De verdachte nam haar uiteindelijk mee en zette haar aan de Van Kallenweg af. Terwijl hij doende was zijn wagen te keren, werd een van de portieren van zijn voertuig geopend. Gelijk daarna voelde de getuige een wapen tegen zijn hoofd. Onder bedreiging werd hij beroofd van zijn 50 gram halsketting en 50 gram vingerring. Na de daad verliet de rover de plaats. Dit feit heeft Faizel samen met tot nog toe onbekende man gepleegd. De getuige merkte op de vraag van advocaat Oscar Koulen op dat hij dat gedeelte van de roof aan god overlaat. “Mo lib a man gi gado. Mi ai no kan por mi so”, aldus de getuige. Hij is ervan verzekerd dat hij overvallen is door Faizel.
Advocaat Shefani Amirkhan deed na het getuigenverhoor het verzoek aan de rechter om de vrijheidsbeneming van haar cliënt, Azin E., op te schorten. In deze zaak staan vier verdachten terecht. Drie zijn reeds op vrije voeten gesteld; alleen haar cliënt zit nog in arrest. De rechter wees het verzoek af en stelde deze zaak uit naar 8 mei. Azin blijft tot dan aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: