FSA wil spoedige ontslag LVV-minister

De Federatie van Surinaamse Agrariers (FSA), als overkoepelende paraplu organisatie bestaande uit 14 lidorganisaties uit de agrarische sector met als hoofddoel het behartigen van de belangen van haar leden en dient als schakel tussen de totale agrarische sector en de beleidsmakers, heeft op 9 April 2019 het nieuws vernomen over het ontslag van de Minister van LVV.
Op basis van het nieuws, wenst de FSA de volgende verklaring te geven:

De problemen in de agrarische sector zijn een opeenstappeling van problemen van de afgelopen jaren. Ex-minister Algoe heeft geen halt kunnen toeroepen aan de aaneenschakeling van de problemen. Integendeel heeft het beleid van de ex-minister geleid tot een vergroting hiervan. Minister Soerdjan is niet erin geslaagd het tij te keren, maar heeft juist gezorgd voor een verergering van de problemen, waarbij hij de confrontatie heeft opgezocht met de sector. Dit terwijl de voordracht voor zijn ministerschap ondersteund is geweest door de sector.
Op 15 maart 2019 heeft de FSA een brief gericht aan de President van de Republiek Suriname, waarbij het vertrouwen is opgezegd in de minister. De FSA hoopt dat de President het ontslag van de Minister accepteert en spreekt de hoop uit dat de verhoudingen binnen met Ministerie en de relaties vanuit het Ministerie met de agrarische sector volledig kan worden hersteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: