Rechter-commissaris acht aanhouding 5 cipiers rechtmatig

15 cipiers aangehouden

De rechter-commissaris heeft maandag de aanhouding van de vijf penitentiaire ambtenaren rechtmatig geacht. Dit 5-tal is te werk gesteld bij de strafinrichting Hazard. Advocaat Raoul Lobo, die een van de cipiers juridisch bijstaat, bevestigd dat de aanhouding met 30 dagen is verlengd. Intussen zijn in het weekend nog 10 cipiers aangehouden.
Het eerste 5-tal werd vorige week zondag in verzekering gesteld in verband met de mishandeling van de gedetineerde Dion Griffith. Als gevolg van deze mishandeling is het slachtoffer komen te overlijden. Griffith was op 24 maart ontvlucht uit het huis van bewaring te Hazard, maar werd dezelfde dag weer aangehouden. De man werd later dood binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum (MMC). De behandelende arts had toen sporen van geweld aangetroffen op het ontzielde lichaam van Griffith. In deze zaak zijn momenteel 15 cipiers aangehouden en in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: