Kirpalani werkt aan mindshift uitbanning plastic

Kirpalani werkt aan mindshift uitbanning plastic 1
Kirpalani werkt aan mindshift uitbanning plastic 2Winkelreus Kirpalani is een van de bedrijven die het goede voorbeeld geven in de strijd tegen plastic. Marketingmanager Martina Amatoemar zegt dat er een mindshift nodig is om af te komen van het plastic. Het bedrijf is daarom overgestapt op zakken die biologisch afbreekbaar zijn. In vergelijking met plastic bevatten deze zakken geen giftige stoffen. De tassen die van cassave zijn gemaakt, komen uit Indonesië en zijn binnen een jaar afbreekbaar. De andere tas bestaat uit D2W en is oranje van kleur. Deze is iets goedkoper en komt uit China. Binnen 2 jaren is deze afbreekbaar. Beide tassen hebben certificate tickets, maar Kirpalani heeft reeds een eigen test uitgevoerd en om die 3 maanden wordt gekeken naar het verloop van het afbrekingsproces van de nieuwe tassen. Op jaarbasis gebruikt het bedrijf meer dan 50.000 standaard plastic zakken.
In januari is het bedrijf gestart met de ‘biodegradable bags’. Door deze verandering wordt het milieu voor een deel ontlast. Ook kunnen de zakjes meegenomen worden voor boodschappen bij de plaatselijke winkel. Amatoemar legt uit dat plastic zakken maar een deel van het milieuprobleem zijn. “Er zijn nog genoeg andere items van plastic, maar je moet ergens beginnen.” Binnenkort verschijnt er ook nog een tas die gemaakt is van koren, laat de marketingmanager van Kirpalani weten.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: