Onderwijsproces Godo Olo besproken tijdens krutu met EBGS

Het schoolgebouw van de Evangelische Broedergemeente Suriname in Godo Olo is bouwvallig. Het ongerief zorgt ervoor dat het onderwijsproces gestagneerd wordt. De Stichting Onderwijs van de EBS zet zich met vereende krachten in om de hinder weg te werken. Een delegatie van het provinciaal bestuur, onder leiding van praeses Desiré Peerwijk, reisde af naar Godo Olo om de noodsituatie te bespreken en stappen te zetten, die binnen de korts mogelijke tijd ervoor moeten zorgen dat er verbetering optreedt.
Restauratie kost SRD 1,6 miljoen
Vertegenwoordigers van de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Defensie waren ook afgereisd naar het gebied om in samenspraak te zoeken naar oplossingen. Er werd een krutu gehouden. Praeses Peerwijk gaf aan dat de EBGS er alles aan doet om de slechte staat, waarin het schoolgebouw verkeert, tot het verleden te laten behoren. De restauratie kost SRD 1,6 miljoen.
EBGS tast in haar buidel
Assembleelid Carl Breeveld, die een vooraanstaand lid van de EBGS is, deelde zijn gehoor mede dat de hoge transportkosten van bouwmaterialen van Paramaribo naar Godo Olo, de verbouwing kostbaar maken. Directeur Mildred Demon van de Stichting EBGS-onderwijs gaf aan dat de renovatie in fasen zal geschieden op basis van beschikbare middelen. De stichting zal daarbij financieel inkomen. Staatsolie en Newmont zijn benaderd om een steentje bij te dragen.
Bouwcommissie
Een bouwploeg van het ministerie van Defensie is bereid zich in te zetten voor de renovatiewerkzaamheden. Gaandeweg de krutu werd besloten een bouwcommissie samen te stellen om de werkzaamheden in goede banen te helpen leiden. Schooleider Elisabeth Bodoe zal worden opgenomen in deze commissie.
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: