Patrick Kensenhuis: “NDP ziet in Lijst Basier geen concurrent”

Patrick Kensenhuis‘Shaif Basier for President.’ Dit opschrift pronkt onder andere in het centrum en op diverse gebouwen/supermarkten langs de Indira Gandhiweg. De nieuwkomer Shaif Basier, die opereert onder de politieke partij Lijst Basier, heeft pas zijn intrede gedaan in de Surinaamse politiek en heeft het meteen gemikt op de hoogste functie van het land: president. Tijdens de discussieavond van Kenniskring op 2 april 2019 spotte hij met de ‘dieren’ van de Surinaamse politiek. Basier is van mening dat er ‘Basierficatie’ van de economie vereist is, waaraan alleen Lijst Basier invulling kan geven. Hoe ervaart de NDP deze nieuwe en enthousiaste concurrent?
“De NDP ziet in Lijst Basier geen concurrent”, benadrukt de volksvertegenwoordiger Patrick Kensenhuis (NDP) zonder te aarzelen. In gesprek met Dagblad Suriname voegt hij eraan toe dat hij geen enkele partij onderschat, echter heeft Lijst Basier wel een lang rijpingsproces nodig om een stempel achter te kunnen laten op het Surinaams volk. “Wij maken ons helemaal niet druk om deze partij; Lijst Basier moet zich eerst bewijzen in 2020.” Volgens Kensenhuis is de NDP niet stil aan het zitten. Net als zijn optimistische partijgenoot Ashwin Adhin is Kensenhuis van mening dat de NDP aardig haar best heeft gedaan; het is weliswaar geen ‘Basierficatie’ van de economie, but “we can still do the job”. “Als NDP hebben we duidelijk aangegeven waarvoor we gaan. In de afgelopen jaren is het niet gemakkelijk geweest, maar we hebben toch aardig ons best gedaan en ik denk dat de samenleving op ons kan vertrouwen”, aldus Kensenhuis.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: