Eric Jagdew nieuwe voorzitter Adekus bestuur

Eric Jagdew
Eric Jagdew
De raad van ministers (rvm) heeft onlangs besloten dat per 1 april 2019 Eric Jagdew de nieuwe voorzitter is van het universiteitsbestuur. Het voorzitterschap werd na het ontslag van Jack Menke tijdelijk waargenomen door Lothar Boksteen. Boksteen is als gevolg van dit nieuwe besluit niet meer belast met de waarneming van de functie van voorzitter. Dit werd bekendgemaakt in een circulaire, welke is verzonden naar het bestuur van de Vereniging van Wetenschappelijk Personeel Universiteit (VWPU) en de Werknemersfederatie Universiteit (WFU).
Jagdew komt uit de gelederen van de universiteit zelf. Hij staat bekend als de eerste gepromoveerde van de Faculteit der Humaniora van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek). Hij was ook interim algemeen directeur op het directoraat Administratieve Zaken en Onderwijsvoorzieningen. Samen met de onder dit directoraat vallende afdelingen zorgde Jagdew voor de administratieve afhandeling en verantwoording van de dagelijkse operaties en onderwijsvoorzieningen. Het bestuur van de universiteit is het hoogste bestuurlijke orgaan binnen de AdeKUS en is belast met de algehele leiding van de universiteit.
Middels dit besluit wordt beoogd een heel onstuimige periode in en rondom onze universiteit af te sluiten. De vorige bestuursvoorzitter werd ontslagen, vanwege het vermoeden van mogelijke financiële onregelmatigheden, gelinkt met een conflict of interest binnen twee functies op de universiteit. Het ontslag van Jack Menke als bestuursvoorzitter kwam echter vanwege het feit dat de voorzitter niet buiten functie kan worden gesteld gedurende een Clad-onderzoek. Het onderzoek diende op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) op te starten. De status van het onderzoek is niet bekend.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: