Jitendra Kalloe: “Leencultuur zonder verdiencapaciteit is niets anders dan verarming”

“De verkiezingstijd nadert en de NDP toont wederom haar kunsten: beloven, manipuleren en plunderen.” Naar zeggen van de volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) moet het volk zich om die reden niet voor de derde keer naïef opstellen. Dat de vicepresident (vp) Ashwin Adhin zelf kenbaar heeft gemaakt dat er niets mankeert aan de schuldenberg van de staat, moet een eyeopener zijn voor het volk. “De leencultuur zonder een verdiencapaciteit is niets anders dan verarming”, zegt Kalloe met klem in gesprek met Dagblad Suriname. Hiervan gaf hij ook blijk in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandeling.
Het voornemen van de regering om USD 1 miljard te lenen, terwijl er een begrotingstekort is van SRD 1.6 miljard, wijst Kalloe expliciet af. Hij hekelt het feit dat de machthebbers lak hebben aan het vormgeven van de verdiencapaciteit. “Er is sinds het aantreden van deze regering nooit aan het werkelijk opvoeren van de productie gedacht. Maar elk jaar komen zij wel op de proppen om heilig te beloven om Suriname tot een voedselschuur te maken. Dit moet nu doordringen tot het volk en op basis daarvan moeten zij over ruim een jaar bij de komende verkiezingen de juiste keuzes maken. In 2020 moet erger voorkomen worden.”
Kalloe merkt op dat de regering wel toegeeft dat er sprake is van een crisis en dat er hier en daar fouten zijn gemaakt. Hij vraagt zich dan ook af waarom er geen aanvang wordt gemaakt om deze fouten te herstellen. “Ondanks de regering onderkent dat wij met z’n allen in een financieel economische crisis zitten sinds 2015, is er nog heel weinig aandacht besteed aan de agrarische sector, die toegang geeft tot werkgelegenheid, inkomstenzekerheid, voedselzekerheid, exportmogelijkheden en deviezeninkomsten. Een goede toekomst begint bij een goede keuze van het volk”, aldus Kalloe.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: