Oplichter ingerekend

De politie van Paramaribo heeft op zaterdag 6 april de verdachte V.D. opgespoord en aangehouden. Deze verdachte heeft op twee verschillende momenten twee vrouwen opgelicht. In december van het vorig jaar ontmoette hij een vrouw. Hij knoopte een gesprek aan met haar en liet haar geloven dat hij een neefje van haar is en dat hij uit Nederland komt. Tijdens het gesprek hield de oplichter de aangeefster voor dat zijn moeder naar de bank is om geld te lichten. Na zijn verhaal te hebben verteld, kreeg hij de aangeefster zo ver om SRD 600 aan hem te geven. De verdachte liet haar geloven dat hij het geld dringend nodig had om een auto te huren. Nadien was de man verdwenen.
Op 2 april benaderde deze zelfde verdachte een andere vrouw op dezelfde manier. Ook deze aangeefster overhandigde hem een bedrag van SRD 500. De politie die over beide gevallen een aangifte binnenkreeg, heeft aan de hand van beschikbare camerabeelden de verdachte opgespoord en hem aangehouden.
Het is gebleken dat deze verdachte geen Nederlander is. Hij probeert door steeds zijn verhaal te vertellen de mensen op te lichten. In het belang van het verder onderzoek is V.D. in verzekering gesteld. Deze verdachte is een oud-bekende van de politie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: