2 jaar en 3 maanden cel voor onverbeterlijke recidivist

Mukesh M. gaat voor 2 jaar en 3 maanden in de gevangenis. Kantonrechter Marie Mettendaf kwam gisteren tot het wettig en overtuigend bewijs dat deze ‘onverbeterlijke recidivist’ zich op 4 momenten schuldig heeft gemaakt aan diefstal. In het eerste geval heeft Mukesh in een woning ingebroken. Hij werd echter door de huisbewoner op heterdaad betrapt, net op het moment toen die bezig was te grabbelen in de koelkast. De veroordeelde beweerde dat de woning open was, waardoor hij rechtsreeks naar binnen is gelopen. Dat wordt volgens het onderzoek van de politie echter tegengesproken. Volgens de wetsdienaren had Mukesh de achterzijde van de woning geforceerd. In het tweede geval heeft Mukesh een voertuig gestolen. Het voertuig was volgens de benadeelde langs de straat geparkeerd. De veroordeelde stapte erin en is met het voertuig weggereden. Tot zijn pech veroorzaakte hij twee aanrijdingen hiermee. Mukesh beweerde niet over een geldig rijbewijs te bezitten en ook niet te weten hoe hij een voertuig moet besturen. Op de vraag waarom hij het voertuig dan heeft meegenomen, kon de veroordeelde echter geen concreet antwoord geven. In het derde geval heeft Mukesh enkele stoelen weggenomen en in het vierde geval een boormachine, die op de trap van de woning van de benadeelde was achtergelaten. Mukesh bekende al deze vier feiten. Het vijfde geval, waarbij een gascilinder, een haan en een eend zouden zijn weggenomen, ontkent hij echter. Hij beweerde deze spullen te Uitkijk te hebben gekocht. Openbare aanklager Bibian Tjin Liep Sjie typeerde Mukesh als een onverbeterlijke recidivist, die een last blijft voor zijn buurtbewoners en bovendien ook een waslijst heeft aan veroordelingen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: