Bijkans 2 miljoen USD geïnvesteerd in Rudisa-pakket

Bijkans 2 miljoen USD geïnvesteerd in RudisaDe overheid heeft voor het ministerie van Justitie en Politie 77 voertuigen gekocht bij Rudisa Motors. Anand Pherai, directeur van Rudisa Motor Company en Rudisa Heavy Equipment, zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de overheid gekozen heeft voor een pakket van Rudisa. Het pakket van deze autohandelaar is ruimer. Intussen zijn al 44 pick-ups van het merk SsangYong Musso, bouwjaar 2019/2020, in Suriname. Pherai zegt dat er nog 33 voertuigen onderweg zijn. Deze zullen eind april worden geleverd. De directeur wilde niet ingaan op het budget welke gefinancierd is door de overheid bij de aankoop van deze 77 voertuigen en verwees Dagblad Suriname naar de minister. De minister wenste hierop ook niet te reageren. Hij garandeerde wel dat hij heel binnenkort met het bedrag naar buiten zal komen. Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat dit pakket bijkans 2 miljoen USD heeft gekost.
In het pakket waarvoor de overheid heeft gekozen zijn een gala van zaken inbegrepen. Er is momenteel een Koreaan aanwezig in Suriname om voor de technische medewerkers van Justitie en politie die belast zijn met het onderhoud van deze voertuigen een training te verzorgen. Het technisch personeel van JusPol zal in dit kader zowel theoretisch als praktisch geëxamineerd worden. Zij zullen worden getraind hoe met zo een voertuig om te gaan en hoe het te onderhouden. Daarnaast moeten deze technische medewerkers van JusPol de overige politiemannen verder bijscholen.
Training voor technische medewerkers
In dit pakket zit ook de training van de monteur c.q. de technische medewerkers. De garage van Rudisa is 24 uren beschikbaar. Indien een van deze gekochte voertuigen ter reparatie wordt aangeboden zal deze autohandelaar een back-up voertuig inzetten. Verder hebben deze voertuigen twee gratis service beurten. Bovendien is de onderdelen voorziening helemaal up to date zegt Pherai. De chauffeur en de monteur moeten gecertificeerd zijn. Volgens de directeur is er een speciale lesruimte ter beschikking gesteld voor JusPol om het personeel te faciliteren voor de service- en theorietraining. Alle voertuigen zijn voorzien van een GPS-systeem zodat men de service tijdig kan controleren.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: