Braziliaan ontkent intentie levenspartner te vermoorden

Antonio D. ontkent dat hij de bedoeling had om zijn levenspartner te vermoorden. Hij stond gisteren terecht bij kantonrechter Marie Mettendaf. De verdachte verwondde in de nacht van 21 november 2018 zijn vrouw en zichzelf met een dolkmes aan de Prinsessenstraat, ter hoogte van Perola. De politie trof de vrouw badend in haar bloed op het erf aan. Zij had een snijverwonding aan haar halsstreek. In één van de slaapkamers werd Antonio ook badend in zijn bloed aangetroffen. Hij had twee steekverwondingen ter hoogte van zijn hals en maag. Antonio vertelde aan de rechter dat de vrouw besloten had om de relatie met hem te beëindigen. Op die bewuste avond wilde hij een gesprek hierover met haar voeren. Op een gegeven moment raakten de gemoederen dusdanig verhit, dat hij een dolkmes pakte en het aan de hals van de vrouw plaatste. Tot zijn schrik sprong de vrouw uit de raam van het gebouw. Hoewel het slachtoffer een snijverwoning aan haar hals vertoonde en ook verklaard heeft dat Antonio haar met het mes zou vermoorden, ontkent de verdachte al deze beschuldigingen. Volgens hem had de vrouw bovendien zelf de woning op slot gedaan, zodat zij rustig konden praten. Deze Braziliaan dacht dat de vrouw dood was, waardoor hij hierna hetzelfde mes gebruikte om zichzelf van kant te maken. Dit mislukte echter. De rechter vroeg de verdachte of hij ermee rekening had gehouden dat er een minderjarig kind in de woning was en alles had gezien. De verdachte stelde wel daaraan te hebben gedacht, maar niet te weten wat hem op dat moment is overkomen. Op 30 april komt een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: