Santokhi ontkent samenwerkingsafspraken met NDP

2Santokhi ontkent verregaande samenwerkingsafspraken met NDP‘Niets anders dan anticampagnestrategie van NDP’

De recente uitspraken van ex-VHP’er Dayanand Dwarka en andere politici, waarbij beweerd wordt dat de VHP verregaande afspraken met de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse heeft om een regeercoalitie te vormen na de verkiezing van mei 2020, zijn volgens VHP-voorzitter Chan Santokhi niets anders dan een ‘anticampagnestrategie van de NDP’. “Dat zijn allemaal geruchten die gecreëerd en gevoed worden. Soms gebruikt men individuen daarvoor en soms laten mensen zich daarvoor ook lenen. Maar ons partijstandpunt is duidelijk. We gaan zelfstandig de verkiezingen in, we kijken naar het beleid van de regering op dit moment en we kijken naar het NDP–beleid op dit moment, dat zeer vernietigend werkt naar alle sectoren. Ook zijn er kleine partijen die beweren dat de VHP zelfstandig de verkiezingen ingaat, omdat zij afspraken heeft met de NDP. Dat zijn ook geruchten. VHP heeft het recht om zelfstandig de verkiezingen in te gaan. Voor ons is NDP geen optie”, zei de VHP-leider in het actualiteitenprogramma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK). Volgens Santokhi zijn veel NDP’ers de laatste tijd overgestapt naar de VHP. Ook deze ex-NDP’ers zijn benaderd door personen uit de paarse partij, die beweren dat beide partijen een samenwerkingsafspraak hebben. Het zijn volgens de voorzitter manieren die de tegenpartij gebruikt om mensen te ontmoedigen de overstap te doen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: