Gajadien: ‘Al meer dan SRD 400 miljoen monetair gefinancierd’

Asiskumar Gajadien
Asiskumar Gajadien
Van de SRD 670,1 miljoen aan voorschotten aan de Staat, is er volgens VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien ondertussen al meer dan SRD 400 miljoen getrokken bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De ruimte die middels artikel 21 van de Bankwet was gecreëerd, kan hierdoor binnenkort tot een einde komen. “Tot vorige week zagen we nog dat reeds SRD 210 miljoen getrokken was. Als we kijken naar de cijfers van de Centrale Bank voor deze week, is dat verder gestegen. Deze situatie baart ons veel zorgen. Als de trend wordt voortgezet om zo te blijven trekken, dan weet ik niet welke richting wij zullen opgaan”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. Wanneer deze SRD 670,1 miljoen volledig is getrokken, vermoedt de VHP’er dat de regering over zal gaan tot het sluiten van meerdere leningen. En precies daar is waar zijn fractie tijdens deze begrotingsbehandeling ernstige kanttekeningen op heeft geplaatst. “Als er leningen worden gesloten tegen de achtergrond om ontwikkeling te brengen en te investeren in de productiesector, daar zien wij dat de regering tot nu toe bitter weinig uit haalt. Er worden allerlei leningen genomen en de samenleving wordt daarmee belast. Vaak zijn het leningen waar de graceperiode zodanig is opgezet, dat de terugbetalingen pas na 2020 zullen starten”, aldus de VHP’er.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: