Rechter-commissaris neemt vandaag een beslissing in mishandelingszaak cipiers

De rechter-commissaris heeft vrijdag nog geen beslissing genomen tegen de vijf aangehouden penitentiaire ambtenaren. Dit vijftal is te werk gesteld bij de strafinrichting Hazard. De rechter-commissaris zal vandaag de rechtmatigheidstoets althans de beslissing nemen of de aanhouding wel dan niet rechtmatig is geschied. Intussen zijn in deze zaak zaterdag nog vier cipiers aangehouden. Het vijftal werd vorige week zondag in verzekering gesteld in verband met de mishandeling van de gedetineerde Dion Griffith. Als gevolg van deze mishandeling is het slachtoffer komen te overlijden. Griffith was op 24 maart ontvlucht uit het huis van bewaring te Hazard, maar werd dezelfde dag weer aangehouden. De man werd later dood binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum (MMC). De behandelende arts had toen sporen van geweld aangetroffen op het ontzielde lichaam van Griffith. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen meer gepleegd. Volgens de politie zouden in deze zaak meer koppen rollen. Kapitale Delicten en de recherche van Nickerie zijn belast met het onderzoek. In deze zaak zijn momenteel zeven cipiers in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: