SLM laat wederom steken vallen bij communicatie met passagiers

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft totaal geen hulp en assistentie aangeboden aan passagiers, die op de vlucht van 5 april 2019 richting Miami zaten. Dit is het gevoel dat de passagiers kregen. SLM heeft, zoals vaker gebeurt, wederom steken laten vallen bij haar communicatie. “Iedereen moest in de vertrekhal wachten totdat er werd medegedeeld dat er van toestel veranderd zou worden en dat de nieuwe vertrektijd 11.30 uur was. Uiteindelijk vertrokken we om 12.00 uur. Niemand heeft ons een druppel water aangeboden”, zegt een passagier.
De vlucht PY 463 moest om 09.00 uur vertrekken maar was 3 uren vertraagd, waardoor passagiers hun connectievluchten hebben moeten missen. Aan de mensen die hun vluchten gemist hadden naar Panama werd door een SLM-medewerker op Aruba, volgens de passagiers zeer onbeschoft, medegedeeld dat zij hun vluchten opnieuw moesten boeken. Een van de passagiers werd erg boos en zei dat de SLM geen enkele verantwoordelijkheid op zich nam. Ze moesten uiteindelijk $500 extra betalen voor nieuwe boekingen.
“Ik miste mijn vlucht ook. Had mijn vlucht met meer dan 4 uren spatie geboekt, rekening houdende dat de SLM nimmer op tijd is. Ik moest in Miami blijven en een nieuwe ticket boeken. Geen enkele verantwoordelijkheid van de SLM. Maar het ergste is dat communicatie zoek was. Ook kon niemand aangeven wat de nieuwe aankomsttijd in Miami zou zijn, waardoor ik mijn flight niet kon verschuiven naar later op de avond. Dus werd het een nieuwe ticket voor de volgende dag”, vertelt een passagier.
Een SLM-vertegenwoordiger vertelde aan Demerara Waves Online News dat het vliegtuig 18 minuten na het opstijgen naar Suriname terugkeerde als een voorzorgsmaatregel vanwege luchtdrukproblemen in de cabine. “Na het opstijgen, was er een waarschuwing over de druk in de cabine en besloot de piloot terug te keren”, zei hij.
“Het was een waarschuwingsprocedure. Het was helemaal geen noodgeval en de kapitein handelde volgens de regels”, zei de vertegenwoordiger. Hij zei dat op het moment van het signaal het mogelijk was dat een deur niet goed was vergrendeld. “Hoe kon een deur open zijn? Zelfs een auto geeft gelijk een melding als een deur open is. En deze mensen ontdekken het pas na 18 minuten?”, aldus een passagier.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: