Patricia Etnel: “Onderwijs is het slechtst bestuurd in de afgelopen 9 jaren”

Patricia Etnel
Patricia Etnel
De volksvertegenwoordiger Patricia Etnel (NPS) is zeer geschokt met het nieuw desastreus plan van de regering: de ontmanteling van het Natuurtechnisch Instituut (Natin) aan de Leysweg. Bijkans 200 studenten verkeren in het ongewisse over wat hen te wachten staat midden van het huidige schooljaar. De bevestiging van de ontmanteling is voortgevloeid uit een onderhoud tussen vakbondsleider Reshma Mangre en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hiervan is De Nationale Assemblee (DNA) tot nog toe niet in kennis gesteld. In gesprek met Dagblad Suriname onderstreept Etnel dat het deze zaken zijn die ervoor zorgen dat velen “zeuren” over de staatsschuld van USD 2.5 miljard.
De financiering van de sportfaciliteiten voor de studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus), wat de aanleiding is voor de ontmanteling van Natin, zal hoogstwaarschijnlijk via een lening geschieden. Etnel vraagt zich af of dit onder de noemer ontwikkeling van het land geplaatst kan worden. “Volgens vicepresident (vp) Ashwin Adhin dienen de leningen alleen om ontwikkeling te brengen. Waarom houdt deze regering alles dan geheim? Waarom heeft de overeenkomst voor het aanleggen van sportfaciliteiten het parlement nog niet bereikt?”
Etnel beweert dat de universiteit over voldoende ruimte beschikt om sportfaciliteiten op te nemen. Bovendien is het zeer onverantwoord om zonder goede alternatieven in acht te nemen groenlicht te geven voor het universiteitsproject. Het is overduidelijk dat het onderwijs niet op het prioriteitenlijstje van de regering staat. “Het is een ramp met deze regering. Op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) kunnen de studenten ook geen colleges volgen. Als er iets is wat het slechtst bestuurd is in de afgelopen 9 jaren, dan is het wel het onderwijs. Deze regering houdt niet van geschoolde mensen. Alles maken ze kapot, van glo tot de universiteit”, aldus Etnel.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: