Ilahibaks wil wetgeving voor camouflagepakken

4Ilahibaks wil wetgeving voor camouflagepakkenNDP-parlementariër Ruchsana Ilahibaks vindt dat de regering ook extra aandacht moet schenken aan het indienen van een wet betreffende camouflagekleding. “Het komt soms voor dat mensen zich voordoen als militair en soms ook voor de lol. In bepaalde landen is het aanhebben van camouflage strafbaar. Ik vind dat er in Suriname ook naar gekeken moet worden”, zei de politica gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De camouflage staat normaal belend als het gevechtstenue van een soldaat dat voorzien is van een meerkleurig vlekkenpatroon dat de drager moet doen opgaan in het gevechtsterrein en zo de zichtbaarheid voor de vijand vermindert. In Suriname blijkt echter dat ook de normale burger, waaronder ook criminelen, camouflagekleding kunnen kopen en hiermee zich zogenaamd voor kunnen doen als militairen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: