Ondanks Haïtiaanse markt toch verkopers voor Centrale Markt

3Ondanks Haïtiaanse markt toch verkopers voor de centrale marktDe Centrale Markt is het centrum waar je verschillende producten onder één dak kan vinden. Een bezoeker die niet bekend is met de omgeving zou wel denken dat het daar de meest bezochte plek zou zijn, echter is dit niet zo. Hoewel er sprake is van dalende prijzen van de producten is de aanloop toch niet goed volgens standhouders onder de markt. Dagblad Suriname voerde gesprekken met bepaalde stadhouders. Uit de gesprekken bleek dat de straatventers, waaronder de Haïtianen, die voor de Centrale Markt verkopen de oorzaak hiervan kunnen zijn. Er wordt niet alleen verkocht zonder een vergunning, maar ze ontsieren de voorgevel van de Centrale Markt door de troep die achtergelaten wordt. Ondanks de politieagenten een overzicht houden wordt er toch de kans gewaagd om voor de Centrale Markt te verkopen door de Haïtianen. Het lijkt wel erop dat er een spel gepeeld wordt. Terwijl de politie achter hen rent, probeert de illegale verkoper toch te verkopen, terwijl de anderen bezig zijn te ontruimen, zegt een consument. ‘Kan er een betere oplossing komen dan dagenlang rennen en verjagen van de straatventers’, vraagt een standhouder zich af. Uit een gesprek met een andere standhouder kwam een voorstel dat er een plek niet ver van de Centrale Markt gegeven moet worden aan de illegale verkopers, waarbij er geen verwarring en opstopping meer voorkomt. De verkoop bij de Haïtiaanse markt aan de Drambrandergracht loopt waarschijnlijk niet goed of gaat helemaal niet, waardoor er gekozen wordt om voor de markt wat centjes te verdienen, geeft een standhouder aan. Het gaat nu niet alleen meer om de verkoop, maar ook de veiligheid. Doordat de voorgevel zo druk is, zijn de meeste voetgangers genoodzaakt om op het asfaltgedeelte te lopen dat niet veilig is. Deze situatie moet goed besproken of anders aangepakt worden, want zo kan het niet meer, zei een standhouder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: