PLO pretendeert verhoging bustarieven af te dwingen

Er wordt al geruime tijd gesproken over een aanpassing van de bustarieven binnen het particulier busvervoer, echter blijft dit slechts bij woorden. John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), heeft meerdere malen kenbaar gemaakt dat hij de afbouw van de brandstofcompensatie, en dus een verhoging van de bustarieven een ideale manier vindt om de verdiensten van de bushouders te verbeteren. Opmerkelijk is dat het PLO-bestuur daartoe geen concrete stappen zet. In de optiek van Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Surinaamse Bushoudersorganisatie (SBO), is PLO slechts bezig te pretenderen om de verhoging van de bustarieven af te dwingen. PLO wordt namelijk per kwartaal zoet gehouden met een bedrag van SRD 66.000 om de uitbetaling van de brandstofcompensatie te verrichten. Dat de brandstofcompensatie gehandhaafd blijf, is voor de PLO lucratief. “Deze regering is geen voorstander van een verhoging. Sinds 2017 zegt Mahadewsing dat die verhoging zal komen; in 2016 zou een stadsrit SRD 4 bedragen. We zijn al in 2019 en we rijden nog steeds op een tarief van SRD 1.85. Dit geeft al aan dat PLO een hypocriet is”, beklemtoont Sahadew-Lall tegenover Dagblad Suriname. Hij onderstreept dat er veel meer inzet van de bushouders nodig is om een verandering te brengen in de achterhaalde bustarieven, aangezien PLO dat aan haar laars lapt.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: