Wilgo Valies wil onderzoek naar forse groei overheidsapparaat

Wilgo Valies
Wilgo Valies
Velen staan versteld van de uiteenzetting van de vicepresident (vp) tevens ondervoorzitter van de NDP, Ashwin Adhin, op 29 maart tijdens de kick-off van de verkiezingscampagne in het partijcentrum Ocer. Ook de gewezen vakbondsleider en thans politicus, Wilgo Valies (NPS), plaatst in gesprek met Dagblad Suriname zijn kanttekeningen bij dit voorval. Valies struikelt vooral over de gepresenteerde cijfers van 83.000 ambtenaren. “Wij zijn hiervan niet op de hoogte. Tussen de 40.000 en 50.000 is wat normaliter gangbaar is. Hoe is dit aantal ineens uitgegroeid tot 83.000 ambtenaren? Dit moet onderzocht worden”, onderstreept Valies.
Hij voert aan dat werkgelegenheid bij de overheid überhaupt als ‘worst’ fungeert om stemmen binnen te halen. “Er wordt alles op het spel gezet om de verkiezing te winnen, ook al betekent het dat het volk financieel sterk achteruitgaat. Je kan onmogelijk de hele samenleving opofferen omwille van een stukje macht.” Valies vraagt zich af waarom de NDP nog een derde kans verdient om het land te regeren. In 2 zittingstermijnen van in totaal 10 jaren heeft de NDP namelijk zijn liefde voor land en volk niet kunnen staven. Bij continuering van het huidig regeerbeleid, stelt Valies, dat Suriname richting Venezuela gaat, wat de totale natie moet behoeden. “De topeconomen hebben al aan de bel getrokken om de samenleving bewust te maken dat we richting de gevarenzone gaan. Ik hoop dat vooral de jongeren bewust zijn dat zij een doorslaggevende rol vervullen om de toekomst van Suriname mede te bepalen”, aldus Valies.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: