Liba kwie’s ondermijnen lantaarnpalen

1 Liba kwiDe lantaarnpalen langs de open lozing aan de Wilhelminastraat staan door afkalving op omvallen. Het omkieperen wordt veroorzaakt door liba kwie’s, die de bodem en oevers van de kreek omwoelen. Alle palen aan weerszijden zijn ondermijnd.
Noodmaatregel
De EBS heeft een aannemer aangetrokken om de fundering rond de palen, zo goed en kwaad als het gaat te versterken. Er worden houten palen de grond ingeslagen, voordat er beton rond de meest bedreigde palen wordt gestort. Als heiblok wordt de arm van een graafmachine gebruikt. Door de beperkte manoeuvreerruimte is het een moeilijk karwei. Het gaat om een tijdelijke oplossing. Er zullen verstrekkende maatregelen moeten worden getroffen om het euvel tegen te gaan. Liba kwie’s wroeten meters diep in de grond. Ook de weg loopt gevaar verzwakt te worden door deze vissoort.
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: