‘Pertjajah Luhur heeft geen boodschap aan pep-talk Bouterse'

PL-topman Paul Somohardjo
PL-topman Paul Somohardjo

Pertjajah Luhur heeft geen boodschap aan pep‘We hebben geen tijd voor de pep-talk van Bouterse. We hebben er geen boodschap aan.’ Dit zijn woorden van de partijvoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo. Volgens partijvoorzitter van de NDP, Desi Bouterse, zouden honderden PL’ers afkomstig uit de districten Wanica, Commewijne en Paramaribo zijn overgelopen naar de NDP. ‘Dat is gewoon pep-talk,’ benadrukt Somohardjo.
We hebben ze al afgeschreven
Volgens Somohardjo gaat het om afgeschreven leden van de PL, die de partij 5 jaren terug de rug hadden toegekeerd om hun heil te gaan zoeken bij de overloper Raymond Sapoen. ‘Ze zijn al afgeschreven bij ons. Wanneer je een wagen afschrijft, heeft die wagen geen waarde meer. Ze hebben dus ook geen waarde meer voor ons.’ Opmerkelijk is dat al deze personen samen met de overloop karavaan van Sapoen de PL hadden verlaten. Dat er thans leegloop zou zijn binnen de HVB, de politieke organisatie van Sapoen, omdat al de leden hun overstap maken naar de NDP, interesseert Somohardjo ook al lang niet meer. ‘Volgens Bouterse stappen deze mensen in een andere trein. Maar de trein die hij had beloofd vanuit Poelepantje naar Para zie ik nog steeds niet.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: