Bolletjesslikker stelt voor de gek te zijn gehouden

Sergio M. is woedend op zijn medeverdachte Darryl N., omdat die naar zijn zeggen cocaïnebolletjes met een hoger gewicht aan hem zou hebben verstrekt om in te slikken en vervolgens te smokkelen naar Nederland. In totaal werd 600 gram aan bolletjes bij hem aangetroffen. Volgens Sergio wogen alle bolletjes een gram zwaarder dan wat met Darryl was afgesproken. Op de strafzitting voerde Sergio aan dat hij dringend naar Nederland moest om zijn vriendin te ontmoeten, maar slechts een deel van het geld had om het ticket te bekostigen. Zo bracht een vriend van hem naar Darryl om geld te lenen. Echter, Darryl hield hen voor dat Sergio in ruil voor het geld, drugs moest smokkelen naar Nederland. Beide partijen gingen akkoord en Darryl nam het paspoort van Sergio om de zaken in orde te maken. Nadat alles al in orde was, werd Sergio een dag voor vertrek opgehaald, moest hij de bolletjes slikken en werd hij weer thuis gezet. Volgens Sergio moest hij op gegeven moment dringend naar toilet, waardoor een deel van de 60 ingeslikte bolletjes, dringend moesten worden afgescheiden. Hij pakte deze bolletjes, wikkelde het in krant en plaatste het in zijn reiskoffer. Tot zijn pech werd hij op de luchthaven op 6 februari aangehouden.
Op de strafzitting bleek al gauw dat Sergio niet consequent was in zijn verklaringen. Zo verklaard hij eerst dat hij het visum eerder al had aangevraagd, maar later dat Darryl zijn paspoort had genomen om het visum aan te vragen. Ook de moeder van Sergio beweert niet gezien te hebben dat Sergio en Darryl zich onderweg naar de luchthaven hebben ontmoet. Darryl zelf ontkent iets af te weten van de drugs. Volgens hem heeft hij slechts 3400 euro en SRD 1000 aan Sergio geleend omdat die hem voorgehouden had dat die dringend naar Nederland moest omdat een familielid ziek was.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: