Breeveld: ‘Aantal dak- en thuislozen toegenomen’

DOE-parlementariër Carl Breeveld vraagt zich af hoe minister Cristien Polak van Sociale Zaken erin zal slagen om met een bedrag van slechts SRD 13.500.000 op de begroting, de armoede in het land te bestrijden. “Terwijl het land in een diepe crisis is beland en grote delen van de bevolking in armoede leven”, zei de politicus gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Met de economische situatie in het land, weet Breeveld dat de armoede is toegenomen. Zo stelt hij dat het aantal dak- en thuislozen is toegenomen. De volksvertegenwoordiger voerde aan dat de regering ook moet komen aangeven of er wel of niet sprake is van armoede in Suriname en op basis waarvan die conclusie wordt getrokken. “Er was een voorstel van de regering om te komen tot een bestaansminimum. Dat onderzoek was gaande in samenwerking met het planbureau, maar ik heb helaas niets verder daarover gehoord”, aldus Breeveld.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: