Neus tegen Adhin: “Wij blijven doorzeuren tot het einde”

1Neus tegen Adhin “Wij blijven door zeuren tot het einde”1De politieke partij Strei! heeft in het verleden heel vaak gehamerd op de exponentieel groeiende schuldenlast van Suriname. Zij is het niet eens met het leningenbeleid van de regering en heeft dit zelfs bij de procureur-generaal laten merken.
Vicepresident Ashwin Adhin is echter niet over te spreken. Dit liet hij op de kick-off politieke campagne van de Nationale Democratische Partij onlangs weten door te stellen dat er gezeurd wordt over de US$ 2,5 miljard aan leningen. Hoewel Adhin niet specifiek aangaf wie precies zeurt over de staatschuld, is Strei! wel een van de partijen die vaker hieromtrent haar stem heeft laten horen. “Wij blijven doorzeuren tot het einde, totdat er goed beleid gevoerd wordt. Dat mag hij weten”, stelt Strei!-voorzitter Maisha Neus.
“Die man zelfs weet niet waar hij het over heeft. Het is een politieke stunt. Volgens de begroting die men gaat behandelen, gaat men akkoord met een financieringstekort van bijna SRD 9 miljard. In plaats van dat we gaan bezuinigen, lopen we te verkondigen dat we verder kunnen lenen”, stelt de politica.
Neus stelt dat zij geen moeite heeft met lenen. Elk land leent geld. Echter heeft zij er moeite mee dat de regering boven haar vermogen leningen aangaat.
“Als je in je huishouden iets nodig hebt sluit je een hypotheek of lening af. Maar je gaat niet boven je vermogen. Wat gebeurt er dan? De Bank komt je huis halen”, aldus Neus.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: