Roché Hopkinson: ‘NDP staat voor vernieuwing economische orde’

Roche Hopkinson
Roche Hopkinson
NDP-parlementariër Roché Hopkinson staat volledig achter het stopzetten van pre-electorale samenwerking bij de komende verkiezingen. In De Nationale Assemblee benadrukte de jonge politicus dat de naam van zijn partij daarom nog steeds hoog wordt gehouden in de samenleving. “Wanneer je de mensen zou vragen: ‘Waarvoor staat de NDP?’ Dan zeggen ze je: ‘Vernieuwing van de politiek-bestuurlijke orde, vernieuwing van de sociaalmaatschappelijke orde, vernieuwing van de educatieve orde, vernieuwing van de economische orde en onlangs hebben wij ook toegevoegd het milieu”, zei Hopkinson. Volgens de NDP’er moeten leden van de oppositie zich afvragen waarvoor de VHP en NPS nu staan, omdat hun identiteit vanwege de bundeling de afgelopen jaren zoek is geraakt. “De reden waarom men zich verzet tegen een goede verbetering van de kieswet, is omdat men niet zonder elkaar kan. Men is de weg kwijtgeraakt om te weten hoe jij als zelfstandige partij, met een jarenlange historie, dat moet verkopen aan de mensen. Dat is niet wat wij nodig hebben”, stelde de parlementariër, die slechts 282 stemmen bij de afgelopen verkiezingen kon bemachtigen.
Olifantje kan niet zonder moeder
Het verbieden van pre-electorale combinaties is volgens Hopkinson een verbetering op de huidige wetgeving en maakt het voor mensen gemakkelijker om te kiezen voor partij A, B of C. “Er is een kinderlied: ‘Olifantje in het bos, laat je moeder toch niet los. Anders raak je de weg wel kwijt en dan heb je zoveel spijt’. Het ziet er naar uit dat die olifant, de VHP, niet zonder haar moeder kan”, benadrukte Hopkinson. De NDP’er moest uiteindelijk tot de orde worden geroepen door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, die hem erop attendeerde de wet te behandelen en minder te focussen op de VHP. Het is geen geheim dat Hopkinson bij elke gelegenheid de kans aangrijpt om uitlatingen te doen richting de oppositie, voornamelijk de VHP en diens voorzitter Chan Santokhi. Van de VHP-leider kreeg hij eerder daarom ook de naam: ‘politieke puppy’.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: