VES hoopt op opheffing sancties Nederland

De leiding van de Centrale Bank van Suriname is deze week afgereisd naar Nederland om gesprekken te voeren met autoriteiten van dat land over het geldverkeer tussen beide landen. Het is bekend dat ruim een jaar geleden een geldzending vanuit Suriname door de douane in Nederland werd aangehouden. Vanaf dat moment is het chartaal geldverkeer tussen beide landen gestremd.
Ofschoon er meerdere momenten zijn geweest, waarbij onze autoriteiten zich hebben beijverd om het geld weer los te krijgen, heeft dit vooralsnog niet mogen baten.
Nu wordt op het hoogste niveau van de financiële wereld door Suriname geprobeerd om de ontstane patstelling te doorbreken. Vooral voor het toekomstig geldverkeerd is het succes van deze gesprekken essentieel. Als burgers van het land hebben wij er allemaal baat bij dat een en ander vlot loopt en dat de reeds 12 maanden durende stremming in geldzendingen wordt opgeheven. Deze stremming is een fundamentele reden voor het tekort aan ‘çash’ dollars in het land. Uiteraard is het ook de plicht van de financiële autoriteiten om alles in het werk te stellen om transparantie en zuiverheid te garanderen. Met inachtneming van het voorgaande wenst de Vereniging van Economisten in Suriname de governor van de Centrale Bank veel succes toe in deze voor ons land cruciale onderhandelingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: