Fafa aangehouden in mishandelingszaak militair Van der Clous

Kapitale Delicten heeft donderdag een verdachte ingerekend in de mishandelingszaak van de 34-jarige militair, Clifton van der Clous. De verdachte, Ivanildo S. meer bekend als Fafa, is donderdagmorgen in verzekering gesteld. In deze zaak heeft de familie van de verdachte volledig meegewerkt. De verdachte heeft het slachtoffer met een balk op zijn hoofd geslagen, met als gevolg dat Van der Clous het leven heeft gelaten. Van der Clous kwam op zaterdag 23 maart op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo te overlijden.
De politie van Zanderij kreeg de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de weg naar Bigi Poika en dat er sprake moest zijn van zware persoonlijke ongelukken. Daar aangekomen, werd de autobestuurder Van der Clous, die niet aanspreekbaar was, in een recreatiezaal aangetroffen. Hij was vastgebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. De bromfietsbestuurder was per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika. Hij heeft letsels opgelopen aan zijn linker- en rechterarm alsook schaafwondjes over zijn lichaam en een snijwond aan zijn linker enkel. Zijn letsels zijn niet van ernstige aard.
Volgens verklaring van de bromfietsbestuurder reed hij over de weg naar Bigi Poika, komende vanuit de richting van het Gemeenschapshuis gaande richting West-Suriname, terwijl Van der Clous in tegengestelde richting reed. Bromfietser zag de autobestuurder zigzaggend over de weg rijden. Hij kwam op de rijhelft van zijn tegenligger en reed de bromfietser aan.
Na de aanrijding reed de autobestuurder door, achterna gezeten door omstanders. Hij werd klemgereden en vermoedelijk door de omstanders uit het voertuig gehaald en mishandeld. Hij moet vervolgens naar de recreatiezaal zijn gebracht, waar men hem vastbond en de politie inschakelde.
Naderhand kwamen de omstanders aan de hand van een legitimatiebewijs, dat Van der Clous bij zich had, te weten dat hij van beroep militair was. Hij werd door de politie van Zanderij overgedragen aan de ingeschakelde militaire politie (MP), die het slachtoffer verder voor medische behandeling afvoerde naar de SEH. De autobestuurder liet kort na aankomst te SEH het leven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: