Drugsverdachte krijgt 2,5 jaar cel voor uitvoer 5 kilo cocaïne

Domingo Gensee is maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 6 maanden met aftrek en een geldboete van SRD 4.000, te vervangen door 4 maanden hechtenis. Deze 53-jarige Nederlander werd op 16 november 2018 op de luchthaven te Zanderij aangehouden met drugs. Hij had een pakket van 4.920 gram, bijkans 5 kilo, cocaïne in zijn reiskoffer welke bij het scannen door het BID-Team werd ontdekt. De verdachte verklaarde dat hij op 20 oktober naar Suriname kwam. Hij werd benaderd door ene Wally, die hem heeft overgehaald om drugs het land uit te smokkelen. Volgens de verdachte had een vriend van Wally een wit pakketje in zijn reiskoffer geplaatst. Volgens de verdachte was afgesproken dat hij 1 kilo zou vervoeren. Echter bleek dat het gewicht 5 maal meer was. Op die bewuste dag is Gensee met een taxi gestuurd naar de luchthaven. Het verboden spul was verwerkt in kippenbouillon en pakken baramix.
Deze verdachte is vanwege termijnproblemen in vrijheid gesteld. Openbare aanklager Reshma Rathipal achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Zij merkte op dat over het bewijs niet te aarzelen. De verdachte geeft toe het verboden spul te hebben uitgevoerd. De politie vond dat het pakket opvallend en overmatige zwaar woog. Het voelde niet poederachtig, maar juist compact aan. Dit was reden voor de sterke arm om verder te onderzoeken. De verdachte is na zijn voorlopige invrijheidstelling wel op de zitting verschenen. Hij heeft een goede proceshouding gehad en bovendien is hij een first offender. De eis van 2 jaar en 6 maanden met aftrek achtte de vervolging passend en geboden. Zij vorderde ook de gevangenneming van Gensee. De verdachte mag zelf bepalen wanneer hij in staat is om deze celstraf uit te zitten. In zijn laatste woord betuigde de verdachte spijt en beloofde het gerecht dat hij zich nimmer schuldig zal maken aan geen enig strafbaar feit. Hij verzocht de rechter om geen gevangenneming te gelasten. De rechter veroordeelde Gensee conform de eis van de vervolging. De verdachte was vrij in beweging.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: