Nurmohamed: “Ophouden rode loper uitrollen voor politici die zichzelf verrijken ten koste van volk”

Riad Nurmohamed
Riad Nurmohamed
Op 20 maart is de vicepresident (vp) Ashwin Adhin publiekelijk op grove wijze uitgejouwd tijdens zijn toespraak op een Holika-verbranding. In de optiek van assembleelid Amzad Abdoel (NDP) zijn de onfatsoenlijke gasten op die avond aangestuurd door de VHP. Omtrent dit geval is er een diepgaand politioneel onderzoek gaande. In tegenstelling tot de ondervoorzitter van de VHP, Asiskumar Gajadien, is zijn fractiegenoot Riad Nurmohamed van mening dat elke burger het recht heeft op vrije meningsuiting, ongeacht de woordkeuze. “Binnen de politieke wereld moet je kunnen incasseren, vooral als je debet bent aan de slechte toestand in het land. Dit geldt voor alle politici. We moeten ophouden om een rode loper uit te rollen voor politici die zichzelf verrijken ten koste van het volk. Voor zulke politici heb ik helemaal geen medelijden”, luiden de woorden van Nurmohamed in gesprek met Dagblad Suriname. Hij betreurt het niet dat een burger op een onfatsoenlijke manier sterk uitgehaald heeft naar de vp. “Hoe wil je nog meer dat een politicus die het volk op een legale manier arm heeft gemaakt, behandeld zal worden? Wij accepteren teveel als volk en we moeten stoppen om schurken/misleiders/oplichters op de rode loper te plaatsen.”
Nurmohamed voert aan dat het dezelfde vp is die het inschrijfgeld op scholen had afgeschaft om het vervolgens weer te introduceren met herhaaldelijke verhogingen van het inschrijfgeld. “Er zijn zoveel studenten die niet eens meer naar school kunnen gaan. In feite zou men zo een politicus in de zee moeten gooien.” Op de vraag of het vermoeden van Abdoel op de waarheid berust, gaf Nurmohamed te kennen dat dit niet het issue is. De werkelijke issue is de ontevredenheid en vele problemen van het volk. Hij vervolgt dat op het moment dat die ontevredenheid het toppunt heeft bereikt, zal dat naar buiten komen op de manier hoe de vp dat ervaren heeft.
Nurmohamed zegt met klem dat het verwijt van Abdoel naar de VHP een duidelijke vertoning is van zwakte van de NDP. Voor Nurmohamed is dit een signaal dat de NDP geen vrije meningsuiting accepteert. Hij zal derhalve blijven protesteren tegen dictatuur en censuur. “Burgers mogen zeggen wat ze willen, maar ze mogen niet handelen zoals ze willen. Als mensen van de NDP problemen hiermee hebben, moeten ze in hun eigen politieke partij kijken, en naar de rechtszalen gaan om te horen wat hun eigen mensen hebben uitgehaald in Suriname”, aldus Nurmohamed.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: