Roofverdachten horen 4 jaar tegen zich eisen

Lucien B. en Sergio H. hoorden elk dinsdag een gevangenisstraf van 4 jaar tegen zich eisen. Op 9 december 2018 hebben de verdachte een winkelier beroofd aan de Ramgoelamweg. In deze zaak heeft kantonrechter Duncan Nanhoe de benadeelde en de medeverdachte Lucien als getuigen gehoord. De aangever verklaarde dat hij de verdachten kent. Zij kwamen soms in de winkel. Op die bewuste dag van de beroving kwamen de twee de zaak binnen. Sergio liep naar de koeling en pakte daaruit een blik bier. Hij liep naar de toonbank en haalde een biljet ter waarde van SRD 10 uit zijn broekzak. Op dat moment stond Sergio naast Lucien voor de kassa. Toen de winkelier het kasregister opende, werd hij vastgegrepen aan zijn arm. In eerste instantie dacht hij dat de verdachte Sergio, die hij als Karta Brada kent, een grap maakte. Toen Sergio een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en de winkelier daarmee bedreigde, rukte de winkelier zijn arm los en rende hij uit vrees naar achteren. Hij kwam via een tussendeur naar buiten en riep om hulp. De verdachte Sergio ging de aangever achterna, terwijl Lucien de kassa leeghaalde. Hij zette al het geld in een tas. De zoon van de winkelier, die zich op dat moment in de slaapkamer bevond, hoorde zijn vader om hulp riepen en rende naar de winkel. De daders hadden bij het zien van de zoon de plaats verlaten. Lucien erkent het feit samen met Sergio te hebben gepleegd. Sergio ontkent het feit met klem. Hij vond dat dit een complot tegen hem is. Hij had een alibi opgegeven dat hij op die bewuste dag thuis bij zijn zus, samen met een schilder, bezig was het huis te schilderen.
Op de zitting werden de beveiligingscamerabeelden bekeken, waaruit duidelijk te zien is dat 2 personen de winkelier hebben beroofd. Weliswaar waren hun gezichten niet duidelijk te zien. De verdachte Lucien bleef erbij dat hij geen reden had om te liegen voor zijn comparant. Bovendien kwam het plan van Sergio. “Als ik voor hem ga liegen, betekent het dat ik ook voor mezelf liegt”, merkte Lucien op. In deze zaak achtte het OM tegen Sergio 3 feiten bewezen, te weten de beroving en overtreding van de Vuurwapenwet. Tegen Lucien achtte de vervolging alleen de beroving bewezen. Zij eiste tegen elk 4 jaar, omdat Lucien reeds 8 vonnissen op zijn naam heeft en Sergio 2. Op de volgende zitting komen de raadslieden Georgette Leter en Hermes Libretto aan het woord. Beide verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: