Dc: ‘Werk aan de winkel voor Coeroeni’

Districtscommissaris Theresia Cirino van het resort Coeroeni heeft na een periode van oriëntatie een beeld van de noden in dit deel van Suriname. De burgermoeder heeft zich de afgelopen periode al ingezet voor het verbeteren van de drinkwatervoorziening in samenwerking met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij. Momenteel zijn deze werkzaamheden nog in volle gang. Een ander punt waar de dc zich voor inzet, is het onderwijs in het gebied. “Er is een goede samenwerking met de minister van Onderwijs”, vertelt de dc. Wat Cirino voor het komend jaar vooral wil, is dat de schoolkinderen en leerkrachten op tijd beschikken over de leermiddelen en schoonmaakmiddelen, zodat de scholen in dit gebied op tijd kunnen beginnen. “Het traditioneel gezag heeft aangegeven dat de schoolgaanden regenjassen nodig hebben, aangezien de kinderen bij regenval door de regen moeten lopen naar school”, zegt Cirino. “Het is hier niet zo dat je net als in de stad onder een huisje kan schuilen voor de regen. De kinderen lopen dan letterlijk in de regen.” Op Coeroeni is er een permanente poli van de Medische Zending, met faciliteiten en personeel waar de mensen behandeld kunnen worden. Cirino geeft aan dat naast deze zaken elektriciteit belangrijk is. Zij kijkt ernaar uit dat ook dit gebied kan beschikken over zonnepanelen. Net als in andere gebieden is het beschikken over stroom vooral voor de schoolgaanden een enorme stap vooruit.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: