MTA wil gezicht zijn van vrede, harmonie en broederschap

1MTA International TV willen met  uitzending bruggen leggen tussen gemeenschappen2
1MTA International TV willen met  uitzending bruggen leggen tussen gemeenschappen1De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname lanceert in samenwerking met Rapar Broadcasting Network (RBN) op kanaal 5.3 de Muslim Television Ahmadiyya International (MTAI). De officiële lancering van de MTA International TV heeft op vrijdag 15 maart plaatsgevonden. Dit werd gehouden in de Ballroom van het Lalla Rookh-gebouw. Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer de waarnemend directeur van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), Wendy Klas- Jap-A-Joe, directeur Faried Pierkhan van RBN, voorzitter Samseerali Sheikh-Alibaks van de Stichting Al-Balaagh, vertegenwoordigers van verschillende organisaties en andere hoogwaardigheidsbekleders.
Op 26 februari 2019 werd een vergunning verleend aan de Stichting Al-Balaagh, voor het operationaliseren van een televisiekanaal via Rapar Brodcasting Network (RBN), door de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). Sheikh-Alibaks gaf in zijn speech aan dat ze zonder de samenwerking van RBN en TAS deze mijlpaal niet konden behalen. Volgens Sheikh Alibaks is MTA het gezicht van vrede, harmonie en broederschap, en niet het vaak verkeerde en verwrongen beeld van religie, in het bijzonder dat van de Islam, dat momenteel ten onrechte wordt gepresenteerd door sommige fracties van de samenleving. De directeur van RBN gaf in zijn speech aan dat hij blij is met dit partnerschap en dat hij uitkijkt naar een bloeiende samenwerking.
MTA International is een niet-winstgevende en niet-commerciële entiteit, die op 31 januari 1992 vanuit London met uitzendingen begon en zich intussen heeft ontwikkeld tot een internationale zender. Op 5 juli 1996 begon de uitzending van MTA naar alle hoeken van de aarde. De programma’s worden via 12 satellieten uitgezonden door partnerschappen met verschillende tv-netwerken en terrestrische systemen. Het idee voor de televisiezender MTA International komt oorspronkelijk van het spirituele hoofd van de Ahmadiyya Moslim Jamaat, de Khalifatul Masih V, Hazrat Mirza Ghulam Ahmad. Hij wilde op deze manier de boodschap van vrede en liefde voor de mensheid verspreiden. De zender wordt beschouwd als een van de grootste ‘direct-in-huis-uitzenddiensten’ ter wereld in haar specifieke genre.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: