Ashween Achaibersing: “Idealize, voor motivatie en inspiratie voor een ieder”

1Idealize_ voor motivatie en inspiratie voor een ieder”_De economische malaise betekent voor velen het wegslippen van mogelijkheden, waarbij jongeren hun toekomst in Suriname in rook zien opgaan en bestaande en potentiële ondernemers met de handen in het haar zitten. Is er een uitweg? Valt er nog iets te redden? Over deze en andere zaken zullen 4 young professionals, te weten Ashween Achaibersing, Vishant Poeran, Ruiz Kartoredjo en Andy Tanoesemito, hun zienswijze, ervaringen en adviezen delen op 22 maart 2019 te Jacana Amazon Wellness Resort (Paramaribo). Zij hebben gezamenlijk in het laatste kwartaal van 2018 het platform Idealize opgericht om een positieve impact te kunnen hebben op de samenleving.
Waar pessimisme de overhand heeft genomen bij grote delen van de samenleving, gelooft Achaibersing dat het benutten van de eigen potentie als het licht aan het einde van de tunnel kan dienen. “De toegevoegde waarde van Idealize ligt daarom in het motiveren en inspireren van mensen. Onze focus ligt op het behalen van doelen vanuit je eigen kracht. Doordat we op verschillende manieren motivatiesessies hebben verzorgd op scholen en bedrijven, welke een positieve invloed hebben achtergelaten, hebben we besloten om samen Idealize op te richten”, benadrukt Achaibersing in gesprek met Dagblad Suriname. Hij vervolgt dat Idealize breed georiënteerd is om elke gegadigde te verwelkomen op 22 maart.
Bij Idealize gaat het om “adapt and succeed” in plaats van te wachten op externe gunstige factoren. “Aan elk doel zijn er obstakels gekoppeld en samen met Idealize willen wij die obstakels wegwerken. Er zijn altijd omstandigheden waar je geen invloed op hebt. De boodschap die wij willen meegeven, is om te focussen op zaken waar je wel invloed op hebt. Als de weg moeilijk wordt, ga je niet aan de kant staan; we don’t give up, we rise up. Alleen zo kan je, ondanks de situatie in het land, toch je doelen bereiken”, aldus Achaibersing. Het team van Idealize heeft overigens een bijdrage geleverd aan het Future Leaders and Entrepreneursprogramma.
Er hebben reeds 44 personen zich opgegeven voor deelname aan het allereerste evenement van Idealize. Individueel bedragen de participatiekosten SRD 200, terwijl een groep bestaande uit 3 of 4 personen SRD 150 (per persoon) betaalt, met 5 of meer personen geldt het tarief van SRD 125 (per persoon). Gegadigden kunnen zich via de facebookpagina van Idealize aanmelden voor het evenement, waaraan er overigens een muzikale verrassing is gekoppeld. Achaibersing doet tot slot uit de doeken dat Gabriella Bakker, first runner-up van de Miss Tropical Beauties Suriname 2018, op 22 maart als de master of ceremonies zal fungeren.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: