Drie woningbranden binnen 24 uur

De brandweer heeft het ontzettend druk gehad afgelopen woensdag 6 en donderdag7 maart. Woensdag omstreeks 06.48 uur kreeg de brandweer een melding van een brand aan de Dieterstraat, een zijstraat van de Gemenelandsweg. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat het gaat om een hoogbouwwoning van hout en steen. Twee personen verbleven in het bedoelde huis. Ten tijde van de brand was alleen de vrouw thuis. Zij rook brandlucht en ging op onderzoek uit. Zij maakte de deur van één van de slaapkamers open en tot haar schrik merkte zij een enorme rookontwikkeling in die kamer. Zij trok de deur meteen dicht en riep om hulp. De buren zijn haar toen te hulp geschoten. Volgens Pinas heeft de brandweer de woonruimte alleen geventileerd. Het vuur is zelf uitgegaan. Uit onderzoek bleek dat een airco in brand stond. Het huis heeft schroeischade opgelopen aan de muur en aan het plafond van die slaapkamer. Het huis is aangesloten op het elektriciteitsnet.
Brandweer redt woning van brand
Omstreeks 01.45 uur kwam een tweede melding van een woningbrand binnen. Dit keer ging het om een brand aan de Constant Vredestraat te Blauwgrond. Volgens Pinas was de brandweer binnen 17 minuten ter plaatse en de brand was omstreeks 02.03 uur onder controle. Het betreft in deze een hoogbouwwoning van hout en steen met een oppervlakte van 8 bij 12 meters. Toen de brandweer ter plaatse arriveerde, merkte zij een zware rookontwikkeling. In het bedoelde pand verbleef een man. Hij werd enige tijd niet gezien door de buren. Uit het plaatselijk onderzoek blijkt dat de brand begon in een bergruimte beneden. Het huis is niet aangesloten op het EBS-net. De schade is door kordaat optreden van de brandweer beperkt gebleven. Alle inboedel in deze ruimte is verloren gegaan. De bergruimte heeft schoeischade opgelopen. De oorzaak van deze woningbrand is nog onbekend.
Houten woning met zonnepanelen geheel afgebrand
De derde melding kwam omstreeks 06.06 uur. Er was brand aan de Zwaaihaakweg, een zijstraat van de Livornoweg. Het betreft in deze een laagbouwwoning van hout met een oppervlakte van 12 bij 12 meters. Ter plaatse trof de brandweer een uitslaande brand aan. In dit huis woonde een moeder met haar zoon. Beiden waren kort voor de brand van huis vertrokken. De buren hebben de brand ontdekt en de Command Center gebeld. Dit pand was niet aangesloten op het elektriciteitsnet, maar voorzien van zonnepanelen. Het is niet bekend waar en hoe de brand is begonnen. Het bedoelde huis is compleet met alle inboedel verloren gegaan. De brandweer had het vuur rond 06.15 uur onder controle. De woning was niet tegen brand verzekerd. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!