Advocaat vraagt vrijspraak in zedenzaak politieman

Advocaat Chandra Algoe heeft donderdag voor vrijspraak gepleit in de zedenzaak waarin de politieman Kishan J. terecht staat. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Claudia Bruining, heeft op de afgelopen zitting tegen Kishan een gevangenisstraf van 3 jaar onvoorwaardelijk geëist. Zij achtte gemeenschap met een jeugdige wettig en overtuigend bewezen. Tegen deze verdachte werd op 27 april 2018 aangifte van verkrachting c.q. seks met een minderjarige gedaan. Op 6 mei 2018 werd hij ter zake aangehouden en in verzekering gesteld. Volgens het 15-jarige slachtoffer heeft de verdachte, een politieman, haar tot twee maal toe misbruikt. De eerste keer kwam zij met voeding thuis zonder iemand iets te zeggen. Haar ouders verklaren dat ze die dag inderdaad met de verdachte is weggegaan. De tweede keer had ze volgens haar verklaring via facebookchat een afspraak gemaakt met de verdachte. Die zou haar gevraagd hebben om een reservebloes mee te nemen. Dat heeft ze ook gedaan volgens haar. Volgens het slachtoffer heeft de politieman haar opgehaald bij de school en heeft haar daarbij dreigend in het voertuig verkracht. Ze had zich nadien verkleed in de auto. De tweede keer werd zij naar een pension gebracht. Daar is zij vaginaal en anaal verkracht. Het visum van de deskundige ondersteunt dat er sprake kan zijn van anale en vaginale misbruik. Volgens de verdediging heeft de verdachte het verwijt vanaf het begin ontkend. De verdachte erkent het meisje in maart te hebben opgehaald, echter ontkent hij haar te hebben verkracht.
Volgens de raadvrouw zijn er teveel twijfels in deze zaak en is het bewijs niet geleverd. De verdediging verzocht de rechter om de verdachte integraal vrij te spreken. Volgens het meisje had Kishan dreigend tot haar gesproken bij de school. “Waarom heeft zij niet om hulp geroepen? Het wemelt er daar van ouders en andere schoolkinderen”, aldus Algoe. “Volgens het slachtoffer was Kishan tot tweemaal toe gestopt. Een keer om condooms te kopen. Ze heeft zich toen verkleed in de auto. Waarom is zij niet weggelopen?” De verdediging hield haar duidelijk voor dat auto’s van binnen opengaan. De tweede keer waren zij gestopt om drank te kopen. Ook toen is zij in het voertuig blijven zitten. Bij aankomst in het pension had het meisje niet om hulp geroepen c.q. gevraagd. Volgens het slachtoffer is zij vaginaal en anaal verkracht. Echter blijkt uit het visum dat er sprake is van kleine fissuren aan de vagina en dat de hymen niet in tact zijn. Uitwendig zouden er geen traumatische letsels zichtbaar zijn. Gezien de visa kan daaruit gedestilleerd worden dat het slachtoffer vermoedelijk geen maagd was voor 27 maart. Ook kwam het meisje op 27 april met zuigvlekken thuis. Dit was de reden waarom haar moeder ontdekte dat er iets was gebeurd.
Het slachtoffer houdt vol beide keren gebloed te hebben, echter is zij behandeld door 4 artsen en geen enkele arts heeft enige bloeding vastgesteld. De verschillende visa leveren geen bewijs tegen de verdachte. Deze tonen alleen dat er inderdaad onzedelijke handelingen zijn gepleegd met het meisje, maar niet dat de verdachte daar iets mee te maken heeft. Er is geen DNA-onderzoek en daarom kunnen deze visa niet vaststellen dat de verdachte iets met dit strafbaar feit te maken heeft, stelde de advocaat. Volgens verklaring had de verdachte haar in maart opgehaald met de Toyota Premio. Dit voertuig is niet gekeurd voor het jaar 2018 en rijdt de verdachte dit voertuig al maanden niet. Bovendien is er door de politie geen onderzoek gedaan of dit voertuig wel op straat is gezien. De verdachte is politieambtenaar en zou het voor de politie van Commewijne gemakkelijk zijn dit na te trekken.
“Uit het onderzoek van de politie is niet komen vast te staan dat de verdachte op enig moment naar het desbetreffende pension is geweest. Er zijn geen camerabeelden of verklaringen die bewijzen dat de verdachte op de opgegeven data op die locatie was”, merkte de advocaat op. Het slachtoffer heeft verklaard dat zij de verdachte heeft gekrabd met haar rechterhand, terwijl hij op haar lag. Uit het visum van een arts blijkt dat er een oude krabverwonding te zien is aan de rechterschouder. Volgens de advocaat is dit niet mogelijk, want als het meisje met haar rechterhand gekrabd zou hebben, moest het letsel aan de linkerzijde van de verdachte zijn. De verdachte geeft aan dat dit een oud scheerlitteken is. De advocaat gaf aan dat de verklaring van het slachtoffer niet klopt met de constatering van de arts.
Kishan is reeds anderhalf jaar ontwapend. Gezien zijn postuur kan hij geen wapen verbergen. Volgens Algoe haalde het slachtoffer dit alleen aan om haar zogenaamde vrees te onderbouwen. Op vragen van de verdediging gaf ze aan nimmer het wapen te hebben gezien en nimmer daarmee bedreigd te zijn. Volgens de advocaat zijn er heel wat twijfels in deze zaak en op basis van die twijfels verzocht zij de rechter om Kishan integraal vrij te spreken. Op de volgende zitting komt het OM wederom aan de beurt. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!