Man uit rijdende auto geduwd

Twee verdachten aangehouden

De politie van het ressort Groningen heeft op vrijdag 1 maart na een algemene oproep van de Command Center Faizel N. en Mohamedsavie J., die gezeten waren in een pick-up, te Monkshoop aangehouden. Vanuit de Command Center kreeg de politie van het ressort Kwatta de melding dat een manspersoon, die vermoedelijk gegijzeld was, ter hoogte van de Noordpolderdam uit een rijdend voertuig was geduwd en dat de bestuurder met hoge snelheid richting Groningen koerste. De wetsdienaren van dit ressort deden de locatie aan en troffen de 56-jarige Lesley V. aan, die klaagde van pijn over zijn geheel lichaam. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis.
Een getuige verklaarde aan de politie wat hij had waargenomen. De getuige toonde de wetsdienaren verder een foto die hij had gemaakt van de pick-up, waarin Lesley en de twee andere manspersonen zich bevonden. Aan de hand van de uitgewerkte informatie is de pick-up door de politie van het ressort Groningen staande gehouden. Zowel de bestuurder als de bijrijder werden direct aangehouden en overgedragen aan de politie van Kwatta.
Volgens verklaring van beide verdachten verschafte Lesley hun informatie over een manspersoon die een tas, een bos sleutels en een vuistvuurwapen uit het voertuig van Faizel moest hebben weggenomen. De informatieverschaffer zou de twee mannen brengen naar het adres van de dief om de gestolen goederen terug te kunnen krijgen. Als beloning gaf het tweetal SRD 300 aan Lesley. Samen en op aanwijzing van Lesley werden verschillende adressen aangedaan, zonder het gewenste resultaat. Faizel en Mohamedsavie vonden dat zij door Lesley in de maling waren genomen.
Verder verklaarden de twee verdachten dat zij op een bepaald moment besloten om het voertuig te stoppen, teneinde Lesley de gelegenheid te geven uit te stappen, maar dat Lesley weigerde uit te stappen waarna zij hem vastpakten en uit het voertuig verwijderden. Vermeldenswaard is dat bij een ingesteld onderzoek in de woning van de verdachte Faizel de politie het vuistvuurwapen met een geldige machtiging heeft aangetroffen. Lesley die bij proces-verbaal verhoord moest worden, werd op de afdeling SEH opgezocht. Lesley bleek vanuit de SEH te zijn weggelopen. De politie ging vervolgens naar het door hem opgegeven woonadres, maar hij is niet thuis aangetroffen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn Faizel en Mohamedsavie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!