Diamanten huwelijk voor echtpaar Ferrier – Tjon-A-Joe

Diamantenhuwelijk voor echtpaar FerrierHet echtpaar Deryck Ferrier – Carmen Tjon-A-Joe vierde gisteren het diamanten huwelijk (60 jaar). Districtscommissaris Mike Nerkust heeft een bezoek gebracht aan het jubilerend echtpaar. De echtelieden hebben uit handen van de dc de gebruikelijke enveloppe met inhoud in ontvangst genomen.
Deryck John Henri Ferrier is geboren op 20 juli 1933 te Paramaribo en Carmen Romalien Henriette Tjon-A-Joe op 13 maart 1938. Deryck en Carmen hebben elkaar in de maand september op een feestje in Country Club aan de Anton Dragtenweg ontmoet. Bij het zien van Carmen kreeg Deryck meteen een warm gevoel van binnen. Een stemmetje fluisterde hem in dat hij zijn vrouw in de ogen aankeek. Deryck ging zelfverzekerd af op zijn gevoel. Hij trok de stoute schoenen aan en benaderde Carmen voor een dansje. “Het was een beetje tenen trappen’, vertelt Carmen lachend. “Deryck danste Hollands en ik Surinaams.”
Na een gezellige dansavond besloot Deryck ter afsluiting te vragen als hij op de thee mocht. Carmen stemde toe en vanaf dat moment bracht Deryck elke middag een bezoek aan zijn lieve schat. Van het een kwam het ander. De ouders werden in kennis gesteld van de wederzijdse gevoelens voor elkaar. Na enige tijd leuke dingen samen doen en elkaar liefdesbrieven sturen was het superverliefd stel verloofd en ter bezegeling van de liefde op 5 maart 1959 getrouwd.
Het echtpaar is gezegend met 4 kinderen: 2 meisjes en 2 jongens en vier kleinkinderen. Carmen Ferrier – Tjon-A-Joe heeft 35 jaren in het onderwijs gezeten. Ze begon haar carrière als lerares op de Openbare School Billiton. Vervolgens werd ze tewerkgesteld op OS Garnizoenspad en vertrok hierna naar Wisconsin (Amerika) met haar man die een studiebeurs kreeg. Het echtpaar heeft daar drie jaren doorgebracht en keerde daarna terug naar Suriname. Bij terugkomst werd Carmen aangesteld op de Polanenschool. Op laatstgenoemde school heeft Carmen leiding gegeven en tot haar pensionering gewerkt. Carmen houdt van hengelen, orchideeën kweken, modinette en bridge (kaartenspel).
Deryck heeft op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (te Frederiksdorp) gewerkt. Hij heeft sociologie gestudeerd en zijn mastergraad behaald. Bij terugkomst in Suriname heeft Deryck het Centrum voor Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek (Ceswo) opgezet. De hobby’s van Deryck zijn hengelen, lezen en voetballen. Het huwelijk, de geboorte van de kinderen en de hechte band/ gezellige momenten met de kinderen en kleinkinderen zijn de hoogtepunten binnen het huwelijk.
Het overlijden van directe familieleden van Deryck zowel Carmen behoren tot de dieptepunten. Het echtpaar geeft aan dat respect naar elkaar toe, geduld en veel liefde voor elkaar de basis vormen voor een gezegend huwelijk. Het echtpaar is gelukkig bij elkaar. “Mijn man vertelt me elke dag dat hij heel veel van me houdt. Waar liefde woont, gebiedt de Heer Zijn zegen”, besluit Carmen.

error: Kopiëren mag niet!