Personeel Ligeon legt werk neer

1 Personeel Apotheek Ligeon legt werk neer1
1 Personeel Apotheek Ligeon legt werk neer1yy
1 Personeel Apotheek Ligeon legt werk neer3De ruim 43 leden tellende vakbond bij Apotheek Ligeon (Latour) heeft op 17 januari het werk neergelegd. De politie werd in de ochtend ingeschakeld om de gesloten poorten open te krijgen. Echter heeft de vakbond, onder leiding van Michael Sallons, niet toegestaan dat inbreuk werd gemaakt op het stakingsrecht van de werknemers. Blijkens een statement van Sallons wil de directie van de apotheek een op 13 december 2018 getekende collectieve arbeidsovereenkomst, eenzijdig openbreken.
“Wij hebben in dit kader gefeest, gegeten, gedronken en mooie praatjes gehouden. Nu we hebben ondertekend wil je eenzijdig openbreken? Een overeenkomst strekt partijen tot wet. Dat heb ik altijd geleerd in mijn vakbondsjaren. Nu wil je apart artikelen uit ons cao verwijderen? Als ik dat als vakbondsman toelaat, heb ik de totale vakbeweging in Suriname geschaad. Ik kan dat niet doen. Mijn collega’s zullen mij killen”, stelt Sallon.
Met veel praten is er volgens de vakbondsvoorman getracht om acties te voorkomen. Tot eergisteren nog is er gecommuniceerd met de vertegenwoordiger van de aandeelhouder van Ligeon, Stichting Staatsziekenfonds. “De SZF-directeur heeft geprobeerd een middenweg te vinden, maar er is niets van terecht gekomen”, meent Sallons.
Het gaat bij deze alleen om de apotheek van Ligeon te Latour. Koewarasan stond gisteren nog open. Sallons heeft op Koewarasan tot nog toe geen beroep gedaan voor ondersteuning.
“Wij hebben al een jaar te laat getekend. Ik zou deze actie niet willen voeren, maar hoelang zul je dingen blijven slikken en je vakbondsmiddelen niet gebruiken?”, stelt Sallons.
De vakbondsvoorman vraagt zich af als de directeur van de apotheek wel berekend is voor zijn werk. In zijn 35-jarig vakbondscarrière heeft Sallons zo een opstelling van een directeur voor het eerst meegemaakt.
De actie blijft voortduren, zolang de directeur de bond geen schrijven doet toekomen, met als mededeling dat die niet zal komen aan de cao, die getekend is op 13 december 2018. Het schrijven wordt geëist vanwege het wantrouwen in de directeur.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!