Suraj Sahadew-Lall vraagt rekenschap aan PLO voor duperen SBO-leden

Frontfoto 1Bij de uitbetaling van de brandstofcompensatie, die op donderdag van start is gegaan, is gebleken dat leden van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO) gedupeerd worden door het bestuur van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Zo heeft de betaling aan onder andere Amrish Sidhoe, PL-bushouder tevens bestuurslid van SBO, op die dag geen voortgang kunnen vinden, terwijl er daartoe geen directe redenen aanwezig waren. Daarom is Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van SBO, vrijdag naar het PLO-kantoor aan de Van ‘t Hogerhuysstraat getogen om rekenschap te vragen aan John Mahadewsing, voorzitter van PLO, waarom de SBO-leden een stiefmoederlijke bejegening krijgen. Die confrontatie geschiedde in aanwezigheid van de pers.
Voor het tweede kwartaal van 2018 maakt Sidhoe overigens aanspraak op een brandstofcompensatie van circa SRD 9.000. Volgens Mahadewsing heeft de uitbetaling hiervan donderdag niet kunnen plaatsvinden, omdat bepaalde noodzakelijke stukken niet in orde waren. Die confrontatie tussen Sahadew-Lall en Mahadewsing was bovendien van korte duur, daar de PLO-voorzitter de garantie gaf dat de cheque voor brandstofcompensatie van Sidhoe vrijdag afgehandeld zou worden. Vooralsnog worden alleen de bushouders van de trajecten PL (Paramaribo-Lelydorp) en PS (Paramaribo-Sunny Point) in de gelegenheid gesteld om over hun brandstofcompensatie te beschikken, naderhand volgen de overige trajecten.
“Ik heb de PLO-voorzitter duidelijk gemaakt dat geen enkele bushouder onderdrukt mag worden. Als de bussen gereden hebben, hebben bushouders recht op de brandstofcompensatie. Wij willen dat PLO zulke zaken in het vervolg heel nauwkeurig afhandelt”, benadrukt Sahadew-Lall in gesprek met Dagblad Suriname. Hij accentueert dat het vooraf bekend was dat PLO de leden van SBO zou duperen om te voorkomen dat andere bushouders zich aansluiten bij de tegenpartij (SBO). “Hoe ik samen met de media naar Mahadewsing ben gestapt, praat hij ineens een andere taal, wat te verwachten is. Voor ons is belangrijk dat men ophoudt om bushouders te duperen bij de uitbetaling van de brandstofcompensatie”, aldus Sahadew-Lall.
KSR

error: Kopiëren mag niet!