C-47 herdenkt 49-jarig bestaan

Enkele aanwezigen op de feestvergadering van C-47 (foto: Ricky Bahadoersingh)
Enkele aanwezigen op de feestvergadering van C-47 (foto: Ricky Bahadoersingh)
Gisteren was het een bijzondere dag voor de Vakcentrale C-47. C-47 herdacht gisteren onder andere haar 49-jarig bestaan. Robby Naarendorp, ondervoorzitter van C-47, stelde dat de vakcentrale 49 jaar bezig is geweest met gemeenschapsbelang met betrekking tot de werkende klasse. Niettemin zijn de jaren volgens de ondervoorzitter niet gemakkelijk voorbij gegaan. Gisteren werden ook twee bonden toegelaten bij de centrale, die lidmaatschap hebben aangevraagd. Het gaat in deze om de Adron Werknemers Organisatie en de Vereniging Gepensioneerden bij RKZ. Voorzitter Robby Berenstein gaf het belang aan van beide organisaties binnen de centrale en het feit dat zij belangrijke sectoren vertegenwoordigen.
Adron is een instituut dat belast is met rijstonderzoek. De rijstsector is heel belangrijk met het oog op de agrarische sector. Hoewel een heel aparte sector, een sector van niet actieve werkers, was het toelaten van een vereniging voor gepensioneerden heel bijzonder voor C-47. Gezien ook het feit dat er in de afgelopen periode een aantal issues speelden met betrekking tot de pensioenen van deze groep.
“We worden regelmatig geconfronteerd met problemen van gepensioneerden bij verschillende instellingen”, zegt Berenstein. Vandaar de noodzaak om zelf een belangenvereniging op te richten. Volgens de statuten van C-47 is het correct de vereniging toe te laten, omdat C-47 meerdere groepen vertegenwoordigt dan alleen de actief dienenden. Dit moet ook ertoe leiden dat er in breder verband de belangen van gepensioneerden behartigd worden. Berenstein, die deze twee nieuwe edities aan de vakorganisatie toesprak, stelde dat zij lid zijn geworden van een vakcentrale, die al 49 jaar aan de weg timmert. Hij gaf aan te hopen dat in dit groter verband de vakorganisatie tot een betere belangenbehartiging kan komen. Hierna werden aan de bonden een kopie van de statuten overhandigd.
NK

error: Kopiëren mag niet!