Vermoedelijk sprake van brandstichting oud-gebouw Chiu Hung

1 Vermoedelijke sprake van brandstichting oud1 verdachte aangehouden

De politie van Nieuwe Haven heeft in de nacht van maandag 31 december 2018 op dinsdag 1 januari 2019 een persoon aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting c.q. diefstal waarbij 4 panden zijn afgebrand nabij de kruising van de Dr. Sophie Redmondstraat en de Zwartenhovenbrugstraat. Hoofdbrandweervoorlichter Ulrich Coats zegt dat de melding van de brand omstreeks 00.28 uur binnen kwam. “Het was een melding van een vuilnisbrand. Men heeft gemeld dat er sprake is van een vuilnisbrand”, zegt Coats en daar is het fout gegaan. Toen de brandweer op locatie was, bleek deze melding niet juist te zijn. Het betrof een brand in een pand. Omstanders gaven aan dat het om een binnenbrand ging. Al gauw bleek die binnenbrand te zijn uitgeslagen, met als gevolg dat belendende panden ook in brand zijn gevlogen. Volgens Coats zijn 4 panden in de vlammenzee opgegaan, te weten 2 aan de Zwartenhovenbrugstraat en 2 panden aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Het vermoeden bestaat dat de brand in het oud-gebouw van Chiu Hung is begonnen.
Brandweermannen slachtoffers stroomstoten
Er was sprake was van vertragende omstandigheden bij het brandadres, omdat deze niet volledig spanningsloos kon worden gemaakt door de technici van de EBS. Het personeel van de brandweer is meerdere malen in de vroege ochtend geraakt door stroomstoten. Volgens Coats moesten ze de bluswerkzaamheden staken, omdat water en elektriciteit niet samen gaan. De brandweer was gisteren met man en macht bezig om de brand volledig onder controle te krijgen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: