76 verkeersdoden genoteerd in 2018

In het jaar 2018 zijn 76 verkeersdoden geregistreerd. In de vroege ochtend van maandag 31 december is de 51-jarige bromfietser Ramchandar Chedie dodelijk aangereden door een personenauto aan de Oude Charlesburgweg. Uit het onderzoek blijkt dat de bromfietser kort voor de aanrijding over de voornoemde weg reed. De autobestuurder kwam uit tegenovergestelde richting.
Volgens verklaring van de 52-jarige autobestuurder, Maikel T., reed de bromfietser op een gegeven moment zigzag over de Oude Charlesburgweg. Hij week uit naar de rechterzijde om een aanrijding te voorkomen, maar de bromfietser kwam wederom op zijn rijhelft, waardoor hij de bromfietser aanreed. De bromfietser overleed ter plaatse. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het lijk is hangende het politioneel onderzoek na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het rijbewijs van de autobestuurder, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is ingevorderd. Maikel werd overgebracht naar het politiebureau en is na te zijn voorgeleid heengezonden.
Met het heengaan van dit laatste slachtoffer is de verkeersbarometer voor wat betreft het jaar 2018 gestopt op 76. Het jaar daarvoor, 2017, was het aantal verkeersdoden 84. In 2016 hebben 75 personen het leven gelaten in het verkeer. In de jaren daarvoor was het aantal ook wat lager dan vorig jaar, namelijk 59 verkeersdoden in 2015 en 71 omgekomen personen in het verkeer in 2014. In 2013 was het aantal slachtoffers 75.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!