3 woningbranden op 1 januari 2019

Het jaar 2019 is niet naar wens begonnen. Op de eerste dag, althans in de vroege ochtend van 1 januari, zijn 3 meldingen van woningbranden geregistreerd bij de brandweer. Het eerste betreft de felle brand in de binnenstad, waarbij 4 panden zijn afgebrand.
Het tweede geval deed zich omstreeks 00.12 uur voor aan de Constantiaweg, te Ephraimzegen. Het gaat in deze om een houten woning met een oppervlakte van 6 bij 4 meters, zegt hoofd brandweervoorlichter, Ulrich Coats. Het huis is volledig afgebrand en een belendende pand heeft schroei- en waterschade opgelopen en daarnaast zijn 2 ramen gesprongen. De bewoner van de woning, die op dat moment alleen thuis was, had een muskietenkaars aangelaten die op een gegeven moment in contact kwam met het beddengoed, waardoor dit brand heeft gevat. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, zegt Coats.
Het derde geval deed zich voor aan de Kromme Elleboogstraat omstreeks 02.40 uur bij een kantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De brandweer is na de melding ter plaatse geweest en het bleek dat een gordijn in brand stond. Door kordaat optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!