Jeugdparlementariërs ontvangen remuneratie voor 6 maanden

Jeugdparlementari+½rs ontvangen remuneratie voor 6 maandenDe 29 leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), die op 8 mei 2017 waren beëdigd, hebben na bijkans een wachtperiode van 10 maanden hun derde remuneratie ontvangen. Alhoewel de betalingsachterstand eveneens 10 maanden bedroeg, is slechts 6 maanden (januari tot en met juni 2018) uitbetaald in de afgelopen week. Thans is er nog steeds sprake van een betalingsachterstand van 4 maanden. De allereerste uitbetaling van deze jeugdvertegenwoordigers vond in de laatste week van december 2017 plaats en had betrekking op 1 maand (mei 2017). Vervolgens werd het resterend deel (juni tot en met december) van 2017 uitbetaald in maart 2018. Voor velen wordt deze financiële vergoeding als weggegooid geld beschouwd, echter heeft de remuneratie een wettelijke basis. Hierdoor hebben de leden van het NJP het volste recht om dit op te eisen. Wat zij overigens toucheren, is moeilijk aan te geven, daar de bezoldiging variabel is. De jeugdparlementariërs worden namelijk ook vergoed voor de vervoerskosten voor het bijwonen van de NJP-vergaderingen. Daarbij geldt, hoe groter de afstand, hoe hoger de vergoeding. Dit heeft tot gevolg dat de financiële vergoeding van de jeugdparlementariërs per district erg verschillend is. Echter doen geruchten de ronde dat hun remuneratie in vergelijking met de leden van de vorige zittingstermijn ongewijzigd is gebleven. Zo toucheren de jeugdvertegenwoordigers een basistarief van vermoedelijk minimaal SRD 600.

error: Kopiëren mag niet!