Politieambtenaar neergeschoten

Een politieagent is vanmorgen, vrijdag 19 oktober omstreeks 07.10 uur aan de Martin Luther Kingweg (MLK) neergeschoten.
De politieman die op voornoemde weg op de motorfiets verkeer regelend bezig was kreeg de informatie van een alerte burger dat een manspersoon, die over dezelfde weg liep vermoedelijk deel uitmaakte van een groep van ten minste vier criminelen die eerder in de ochtend een beroving hadden gepleegd bij een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin, alwaar een jachtgeweer is buitgemaakt.
De wetsdienaar besloot de man in kwestie staande te houden. Bij die gelegenheid trok de man een vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op de politieman die aan zijn onderbenen werd geraakt. Na deze daad vluchtte de schutter weg.
De gewonde politieman is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo en verkeert buiten levensgevaar.
Het gebied werd door verschillende politie-eenheden uitgekamd op zoek naar de schutter. De vermoedelijke schutter is na ongeveer twee uren door de politie gesignaleerd en aangehouden waarbij hij schotverwondingen heeft opgelopen aan zijn onderbenen. De vermoedelijke schutter is ene Franklin, H. een oud bekende van de politie. Het vuist vuurwapen is ook gevonden en wel op de berm langs de MLK-weg. De vermoedelijke schutter Franklin, H. is per ontboden ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden.

error: Kopiëren mag niet!